fbpx
16 augustus 2023

Een evolutie van 25 jaar creatief denken

Bij Bureau Circuit hebben we een rijke geschiedenis in het stimuleren van creativiteit. Al ruim een kwart eeuw bieden we trainingen en workshops in creatief denken. Onze ervaringen en inzichten hebben we samengevat in het boek ‘Het Ideeën Atelier’. Wat we in die tijd hebben geleerd, is dat ondanks de technologische vooruitgang en maatschappelijke veranderingen, het fundament van creativiteit onveranderd blijft. Vele deelnemers aan onze workshops waren verrast door hun eigen vermogen om sprankelende, slimme ideeën op afroep te bedenken. De vreugde en energie die deze realisatie teweegbrengt, is precies de reden waarom we met zoveel passie deze workshops verzorgen.

Nu, in 2023, biedt de opkomst van AI nieuwe mogelijkheden. Maar hoewel technologie veel deuren opent, benadrukken we het belang van de menselijke factor. Veel mensen gebruiken AI als een soort magische creativiteitsknop: je drukt erop, ontvangt een idee en geeft er vervolgens een mening over. Maar is dat echt creativiteit? Bij Bureau Circuit zien we AI als een hulpmiddel – een instrument om je creatieve proces te ondersteunen en te versterken, niet om het over te nemen. Authentieke, doelgerichte creativiteit komt van binnenuit, en wij geloven dat ieder individu grip moet houden op dit proces. AI is een geweldige toevoeging aan ons repertoire, maar jij blijft de regisseur van je eigen creatieve verhaal.

Leer je creatieve talent herkennen

In onze mini-workshop leer je dat je vol zit met creatieve potentie. Iedereen heeft het in zich om grensverleggende ideeën in te brengen. Je leert dat je geen ‘geboren creatieveling’ hoeft te zijn.

Ontwikkel een creatieve attitude

Laat je Inspireren. Ontdek je dat inspiratie overal is. Je leert actief zoeken naar dagelijkse prikkels die je creativiteit doen ontvlammen. Overwin creatieve blokkades. We begeleiden je in het herkennen en doorbreken van je persoonlijke creatieve belemmeringen.

Beheers creatieve denktechnieken

Leer problemen vanuit een ander perspectief te bekijken of om in detail te treden en problemen van dichtbij te bekijken. Durf fouten te maken en ontdek dat de gekste ideeën soms de meest briljante ideeën zijn.

Leer je ideeën visualiseren met Midjourney

Zet je ideeën om in snelle visualisaties. We leren je om je ideeën snel en efficiënt vorm te geven met Midjourney, waardoor je meteen zicht krijgt op de vorm, vormgeving en mogelijkheden.

Jouw creatieve reis

Bij Brain Boost draait het niet alleen om technieken, maar vooral ook om het doen en er steeds beter in worden. Je leert buiten de gebaande paden te denken en daarvoor tools als ChatGPT en Midjourney te omarmen en je eigen creatieve potentieel volledig te benutten.

Brain Boost workshops bij Bureau Circuit

Geïnteresseerd in het trainen van je creatieve spieren? Bij Bureau Circuit helpen we jou en je team de wereld van creativiteit te ontdekken. Tijdens onze workshop leer je hoe je traditionele methoden en moderne technologieën zoals AI combineert om je creativiteit naar een hoger niveau te tillen.

Toon je interesse voor een leerrijke ervaring

Ben je klaar om je creatieve horizon te verbreden? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Brain Boost
Captcha