fbpx
18 maart 2016

Nieuwsverslaafd, interesse in een speciaal onderwerp? Zo blijf je op de hoogte!

Bij ‘social media’ denken we inmiddels onmiddellijk aan Facebook, Instagram en Whatsapp. Maar er zijn veel meer media en sommige zijn (vooral bij iOS gebruikers) in Nederland relatief onbekend maar reuze handig, verslavend zelfs. Een paar voorbeelden zijn Periscope, Podcasts en mijn absolute favoriet Flipboard. 

Flipboard gebruik ik om voor het slapen gaan nog even m’n nieuwsverslaving te stillen en op de hoogte te blijven van alles wat met het vak communicatie te maken heeft. Voor wie het niet kent, dit zegt Wikipedia: ‘Flipboard is een mobiele applicatie die nieuwsartikelen en sociale media met elkaar integreert in een magazine-achtige omgeving’. En dat is zo lekker vaag dat het niet echt een beeld oproept. Daarom wat uitleg om je op weg te helpen.

Met Flipboard kun je abonnementen nemen op sites maar ook Youtube, Facebook en Twitter. Je ziet dan die berichten op je eigen Flipboard terugkomen en ze zijn mooi opgemaakt en ingedeeld alsof het een kleine krantenpagina is. Neem bijvoorbeeld een abonnement op CNN, The Guardian en The New York Times en je ziet alle artikelen in een oogopslag. Je kunt jezelf ook abonneren op miljoenen ‘onderwerpen’. Zo heb ik magazines over nieuwe media, zeilen en Oudehorne, de plaats waar ik woon. Alles over Oudehorne – dat waar dan ook op het web verschijnt – komt dan in mijn eigen board, alsof ik een magazine lees dat speciaal over het dorp gaat. 

Je kunt als bedrijf of als persoon ook een eigen board of kanaal maken waarin je interessante artikelen verzameld. En het aardige is dat je dat voor jezelf kunt houden maar ook beschikbaar kunt maken aan iedereen met Flipboard. Zo zijn er mensen die speciale interesse hebben in bijvoorbeeld vloggen, kinderfeestjes of Kanye West en zo goed hun eigen magazine vullen dat er inmiddels tienduizenden mensen zijn met dezelfde belangstelling die hen weer volgen.

Klinkt het ingewikkeld? Valt mee, begin met kijken op flipboard.com en voor je het weet kan je je eigen verslaving stillen. Bekijk hier het filmpje ‘Meet Flipboard’

En dan nog een tip, je kunt ook een ‘trending’ magazine maken. Dan zie je onmiddellijk wat het meest gelezen wordt en kan je voorspellen wat de volgende dag het nieuws zal beheersen.