fbpx
29 april 2015

Strijdvaardig voor jongeren in Gelderland en Overijssel

Vanaf 1 januari 2015 is Jeugdzorg, Jeugdbescherming geworden. Jeugdbescherming Overijssel en Jeugdbescherming Gelderland zijn samen opgetrokken in de ontwikkeling van hun nieuwe logo en uitstraling. Circuit heeft de basis gelegd voor een actuele uitstraling die zowel jongeren, ouders en de professionele doelgroepen, zoals gemeenten en verzekeraars, aanspreekt.

Een vlieger en een schild

De eerste schetsen van het logo waren een zoektocht naar symbolen die voor ‘bescherming’ kunnen staan. Uiteindelijk heeft het nieuwe logo de vorm van een schild gekregen, een vorm uit de heraldiek die staat voor bescherming en strijdvaardigheid; jeugdbescherming biedt immers bescherming van kinderen en jongeren wanneer dat nodig is. Maar de vorm is ook een vlieger. Jeugdbescherming vindt dat kinderen moeten kunnen spelen, vrolijkheid en onbezorgdheid horen ook bij kinderen.

Waar expertisegebieden samenkomen

Het lijnenspel in de schildvorm vindt z’n oorsprong in cirkels. Deze cirkels staan voor de expertisegebieden die samenkomen bij jeugdbescherming. In het centrum staat een kind-figuur. Bij Jeugdbescherming staat het kind dus letterlijk centraal.

Kleurrijk voor twee organisaties

De taak van jeugdbescherming is een serieuze taak. En ze geloven altijd in de oplossing van problemen. Dat is voor Jeugdbescherming Gelderland en Overijssel de stip aan de horizon waar ze op focussen. Bij deze positieve grondhouding horen positieve, daadkrachtige kleuren. Voor beide organisaties is een kleurenpalet ontwikkeld dat recht doet aan de eigenheid van de organisaties en tegelijk verbanden duidelijk maakt.