fbpx
9 mei 2018

Varen op de kracht van ervaring

Dit jaar precies twintig jaar geleden zetten we als bureau onze eerste schreden in de wereld van communicatie en marketing. Fris, wat jonger dan vandaag de dag, en lekker onbevangen. Dat had zo zijn voordelen. Het intrigeerde opdrachtgevers. “Laat maar eens zien wat je te bieden hebt,” zeiden ze dan. En met die insteek hadden we na een klein jaartje het vertrouwen gekregen van klanten als het Nederlands Inkoopcentrum, Edon (dat nu Essent heet), de Politie en Wehkamp.

Zekerheid met onzekerheid

Terugkijkend op die jaren herinner ik me ook de nodige onzekerheid. De stelligheid waarmee we soms ons werk presenteerden was af en toe misschien wel een beetje blufpoker. Maar ach, we waren jonge honden.

Inmiddels zien we dat opdrachtgevers vaak voor ons kiezen om onze ervaring. Omdat ervaring houvast geeft wanneer je zoekt naar oplossingen. Maar niet alle onzekerheid willen we kwijt. Creativiteit betekent namelijk ook dat je nieuwe paden durft te bewandelen. Die onzekerheid hoort bij ons vak en zoeken we juist op. Ons vak staat bepaald niet stil. De afgelopen jaren heeft zich een digitale revolutie voltrokken in de communicatiewereld. Zowel op het gebied van productie als van media. Social media, mobile first, e-commerce… toen we met Circuit begonnen, konden we niet voorspellen dat dit onze toekomst zou zijn. En toch blijft communicatie in essentie hetzelfde. Net als 20 jaar geleden draait het om inhoud, vorm en medium. Nieuwe middelen dagen ons uit om steeds naar nieuwe oplossingen te zoeken.

Van alle markten thuis

Als zij vragen naar onze ervaring, doelen opdrachtgevers vaak op ervaring in hun markt. Gelukkig zijn we van alle markten thuis, of in elk geval van bijna alle. Energie, onderwijs, zorg, gezondheidzorg, mobiliteit, overheid en semioverheid, zijn markten waar we de afgelopen jaren veel in hebben gedaan. Vaak zien we dat onze ervaring in zo’n markt opdrachtgevers nieuwsgierig maakt.

Passie

“Wij hebben het mooiste vak dat bestaat.” Dat is niet helemaal objectief en misschien zeg jij dat ook wel over jouw werk. En dat heeft alles te maken met passie. Dus misschien is passie wel het mooiste dat er bestaat. Door passie in je werk te leggen kan een soort ‘flow’ ontstaan waarin je elkaar uitdaagt om de lat nog hoger te leggen. Dat geldt niet alleen voor ons maar ook voor de opdrachtgevers met wie we samenwerken. Vaak slaat onze vonk op ze over en vlammen we samen. Onze passie gaat niet alleen over de inhoud van ons vak. Zij gaat misschien wel meer over het helpen van anderen en het ontvangen van waardering daarvoor. De zakelijke voordelen – voor beide partijen – die daaruit voortvloeien zijn een prettig resultaat daarvan.

Ervaar hoe we werken

Om te ervaren hoe we werken hoef je alleen maar even contact op te nemen via (038) 426 23 23. De enige investering die wij van je vragen is een beetje van je tijd. Verder ben je nergens aan gebonden. Ervaar het zelf.