fbpx
13 januari 2016

Video neemt in 2016 het web over

Er van uitgaand dat de huidige groei doorzet, zal in 2017 video de belangrijkste vorm van content zijn op e-commerce websites. Het is dan ook geen toeval dat je ‘play buttons’ steeds vaker tegenkomt op prominente plekken. Tijd voor actie? Of gaat nu het beeld bij jou op zwart?

Er van uitgaand dat de huidige groei doorzet, zal in 2017 video de belangrijkste vorm van content zijn op e-commerce websites. Het is dan ook geen toeval dat je ‘play buttons’ steeds vaker tegenkomt op prominente plekken. Tijd voor actie? Of gaat nu het beeld bij jou op zwart?

Een toenemende bandbreedte heeft de deur opengezet voor de gigantische hoeveelheden data die gepaard gaan met de groei van video. HD-schermen zijn heel normaal op de huidige generatie mobiele telefoons, computermonitoren en tablets. En ze geven een even scherp beeld als de HDTV bij je thuis. Web-gebruikers slurpen terabytes aan video’s op. Meer dan 100 miljoen internetgebruikers kijken iedere dag video’s op het net. Een getal dat morgen weer hoger zal zijn.

Video werkt

Online retailers melden een aanzienlijke toename (40%) in verkoop wanneer ze video inzetten. Online kopers schaffen eerder een product aan na het bekijken van een video die hun gevoel bevestigt.

Maar op het zelfde moment dat video en videomarketing in volle vaart door het digitale landschap galopperen, is video voor veel marketeers nog steeds een mistig medium. Waarom? Omdat het een behoorlijke uitdaging is de evolutie van videomarketing en de groeiende toepassingen en verschijningsvormen bij te houden.

Begin met een strategie

Hieronder tref je vijf tips aan die je helpen een strategie te ontwikkelen en je video marketing-inspanningen van de grond te krijgen.

  1. Maak een afspraak met jezelf. Dit is geen eenvoudige opdracht. Maak een videoschema en maak video’s een deel van je content-marketingstrategie. Niet alleen zullen de bezoekers van je site de grotere verscheidenheid aan inhoud waarderen, maar zoekmachines waarderen dat ook.

  2. Speel voor publiek. Tuurlijk, je merk heeft een verhaal te vertellen, maar uiteindelijk gaat het om wat je voor je klant kunt doen. Maak de voordelen glashelder en beantwoord de vraag waarmee potentiële klanten naar je site zijn gekomen: waarom moet ik hier per se zijn?

  3. Laat het verhaal en de voordelen voor de consument het creatieve concept van de video bepalen, en niet andersom. Zoek een concept dat je je kunt veroorloven om te produceren en in stand te houden. Een grote videoproductie is misschien leuk voor de korte termijn, maar als het in de weg staat van toekomstige producties, is het waarschijnlijk niet de juiste keuze.

  4. Denk kort en deelbaar. Vergeet niet dat het je missie is om de kijker tot actie te laten overgaan. Voeg altijd een ‘call to action’ toe en zorg voor een makkelijke manier voor de gebruiker om de video te delen. In het hedendaagse digitale landschap is je klant namelijk je beste marketeer.

  5. Meet resultaten. Wat geldt voor andere onderdelen op uw website geldt ook voor video: data kan je helpen de effectiviteit van je video’s te meten. Wie kijkt? Hoe lang hebben ze gekeken? Wat doen ze nadat ze wegklikken van je video? Deze gegevens gebruik je om je volgende video nog beter te maken.

Elk merk, product of dienst heeft een uniek verhaal te vertellen en vereist een unieke aanpak met een concept en boodschap die dit onmiskenbaar communiceert. Laat het nou precies onze drive zijn om je daarbij te helpen.